Ymer Gusten & Co

Direktlänk till inlägg 21 februari 2011

Semesterbilder

Av Larsson - 21 februari 2011 21:58

Visst kan det vara alldeles rysligt vackert med vinterbilder. Blå himmel, strålande sol och hundar som glatt skuttar i fluffig snö är ju ingredienser som man kan skapa glada bilder med men….


JAG VILL INTE TITTA PÅ FLER VINTERBILDER!!!


Nej, nu måste ögonen få sig något annat till livs.


Så tänkte jag igår och satte mig för att botanisera i datorn och hittade då dessa bilder från min resa till till Kuala Lumpur.  Oj oj oj, för en god stund kunde jag förtränga snön och kylan och återigen uppleva alla de härliga 30 plusgraderna och den sköna 90-gradiga luftfuktigheten. För att inte tala om de ljuva dofterna!


Ja alltså, det är ju så jag VILL komma ihåg det.


I själva verket var det vansinnigt hett och kvalmigt, svetten fullkomligt skvalade och näsan fick känna av stank av sällan skådat (??) slag!!!


Men just nu väljer min hjärna att gå på den något förskönade versionen och jag är inte sen att haka på. Heja hjärnan, säger jag bara!! ;)

 

Nåväl, över till själva resan.

 

Den 30:e oktober lämnade vi (jag och de tre Hörru´s mamma) Sverige och cirkus 17 timmar senare var vi framme i Kuala Lumpur.











Utsikten från hotellrummet var verkligen tjusig...vacker...annorlunda...äsch, ni ser ju själva...


Detta är en vy från China Town, stadsdelen där vi bodde.


Och det här är entrén till den myllrande shoppinggatan i samma stadsdel.


Enligt vårt tyckte, var shoppingen här KLART överreklamerad. Trijoners kineser som sålde diverse produkter som knappt ens kunde kallas piratkopior. En typisk turistfälla med andra ord! Men kul ändå att ha sett :)


Petrona Twin Towers - DET däremot var en upplevelse utöver det vanliga.

Pampigt, fräckt och i kvällsbelysning, helt magnifikt ! ! !

Och vilket shoppingcentra, på en 5-gradig skala fick den 4+ av oss. FORMIDABEL :))

 

Har ni vägarna förbi, missa för allt i världen inte detta tillfälle till god shopping, det säger jag bara!!!

  

Här ser vi Tvillingtornen från en annan vinkel och i ett annat ljus.



Ett annat shoppingcentra som vi återkom till flera gånger var Pavilion. (betyg  4) Affärer, butiker, caféer, restauranger och, som synes, en fontän som i nattens mörker...



...skiftade i regnbågens alla färger. Fräckt!


Nu uppehöll vi oss inte bara i olika shoppingcentra. O nej, o nej. Vi gick på gatan också. Eller nej, DET gjorde vi ju naturligtvis inte!!! Vad jag menar är att vi flanerade på gatan. För att insupa själva atmosfären, alltså!



Här ett typiskt gathörn med typisk skyltning.



Ett typiskt kopplingsschema för AC. Tror jag....


Onsdagen utlyste vi till Shoppingfri Dag. För att hedra den åkte vi till Kuala Lumpur´s stolthet; Fågelparken.


Se & skåda vilka färggranna exemplar av släktet Fåglar!

 

(om ni promt vill att jag ska namnge de, så kan vi kalla de Pippi Gul, Pippi Blå, Pippi Rufsig i Håret och Pippi Påfågel, mera av än på )

 





Här utbrister säkert besserwisser´n; "Meeen, det DÄR är ju inga fåglar!!"

Nä, har jag sagt det då??




Kuala Lumpur är en ovanligt "grön" storstad. Man hade t o m lagt sig vinn om att dekorera gatubelysningen i Blom & Blad-temat.



Fint va´?



I entrén till ett annat av alla de sju shoppingcentran vi avverkade denna vecka, hade man gjort en utsökt installation.



På frågan; Vad var det gjort av? svarar jag att jag måste ta en livlina...

H; hjälp mig! var det gjort av färgade risgryn eller var det pärlor??

  



Temat för denna resa var alltså Shopping (om det nu mot förmodan hade undgått någon ;) och i Kuala Lumpur fanns det mååååånga centra med just den inriktningen.

Från störst via megastörre till Hjälp-jag-kommer-aldrig-att-hitta-ut-igen!!!


Även om de alla hade det gemensamt att de var stora så var innehållet av skiftande nivå och klass.

Här kommer betygen på resterande fem "megamalls";

  • Bukit Bintang Plaza och Sungai Wang Plaza  3
  • Mid Valley Megamall   3+
  • Low Yat Plaza  2
  • Beraja Times Square  2
  • Lot 10  1

Som av en händelse var det Fashion Week när vi besökte staden. Det här var verkligen till stor hjälp! Man ville ju inte riskera att köpa på sig fel outfit, så att säga.


Att äta var också något som stod på agendan. I det här fallet är det indiskt. Jag tog menyn, blundade och pekade och in kom detta! Illande grönt och ljuuuuvligt gott :)

För att inte tala om ölen...aaaahhhh!!!!!


När julskyltning började komma igång var det dax för oss att tänka på hemfärd.


Några svettiga timmar lades på "Strategisk packning".  Ledorden var 1) minimera övervikt 2) packa så mycket som möjligt i handbagaget  3) ikläd dig resten!


Till sist, höjdpunkten på resan var nog besöket hos Dr Fish! En hel bassäng med små tandlösa fiskar som ordnade så att fötterna blev mjuka som en barnrumpa! Nibbeli nibbeli nibb... :))



 

Samtliga foton tagna av Helen G.

 

 

* * * * *


Tack H, för en superkul semestervecka!

Vart ställer vi kosan nästa gång - Ulan Bator?


 

 
 
Ingen bild

Utmanaren

22 februari 2011 08:50

Cooooolt!!! Så fräckt! Kan väl inte säga att det bara verkar vara vackert där nere, men ack så fränt ändå!
Ang AC-installationsbilden: Kan jag låna den till ett kommande projekt här på jobbet? Det är PRECIS så jag tänkt det men inte lyckats förklara för dom andra!

 
Kerstin

Kerstin

22 februari 2011 11:17

Härligt! Kom genast att tänka på min resa till Kina för eh...si så där 10 år sen, lite drygt tror jag. Vad minnet sviktar:-(
Packade minimalt på resan dit med kläder som jag kunde kasta vartefter. Sen shoppade jag loss så det stod härliga till. För att inte tala om den helt gudomliga maten :-)
Hem körde vi samma stil som ni gjorde. Jag fick offra skosnören för att snöra runt resväskan då den var fylld till brädden. Oron på Arlanda vid bagagebandet var stor, ska väska komma fram intakt eller kommer alla grejerna utspridda på bandet:-0. Allt kom fram inkl allt vi hade som handbagage:-)Skulle kunna tänka mej att åka dit igen bara för att äta den goa maten.

http://kerstinnilsson.blogspot.com

 
Ingen bild

Larsson

22 februari 2011 19:34

Utmanaren; Ja se installatörer, har de NÅGONSIN haft lätt för det talade ordet?
Låna du bilden bara!!

Kerstin; Det låter som att jag nog borde göra ett besök i det landet. Bra shopping och god mat, det är PRECIS vad man behöver när man är på semester :)

 
Bitte

Bitte

22 februari 2011 19:45

Shoppingresor är faktiskt knepiga. Jag åkte till Kina och hade lovat Huliganens matte att köpa en Tang-västgötaspets. Det var inte så lätt som det kanske låter(?). Men eftersom jag ägnade typ tjugo dagar åt att leta hittade jag faktiskt just det: en Huligan i ... gjutjärn. Övervikt! Problem! Många fyndjeans! Fler alldeles skitäkta Canada Goose jackor/västar. Fick bli en mini Tang-västgötaspets i jade. Försäljaren var säker på att det var en vätte ("real dragon, real dragon!". Vet just inte om Huliganmatten var så himla imponerad av Kina egentligen?

http://www.dietdog.se/dogblogg

Larsson

22 februari 2011 20:36

NU är jag ännu mer övertygad om att Kina, det får bli mitt nästa resmål!
Dels för de skitäkta Canada Goose, alltså såna kan man ju BARA INTE leva utan!!, men också för att jag tror att folk i allmänhet, och kineser i synnerhet, behöver informeras om det unika med våra svenska vättar.
Att börja yra om "real dragon" i samma mening som "äktsvensk vättespets" - det kan jag ju inte bara låta passera. Jag menar, HUR skulle världen se ut om man inte satte hårt mot hårt vid sådana uttalande??
Nej, här slänger jag in ett; UPP TILL KAMP!

Sen har jag bara en liten sak jag undrar över, Bitte - HUR tänkte du när du valde en jadevätte framför en i gjutjärn???????

 
Qsinen

Qsinen

22 februari 2011 20:27

Undras just vilken outfit du inhandlade...

http://www.dogart.se

Larsson

22 februari 2011 20:37

Bjud till kalas (gärna storslaget!) så kommer du bli varse ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Larsson - 17 juni 2012 00:54

               Detta, mina vänner & bekanta och nära & kära, blir det sista inlägget i Ymer & Co.   I snart fem års tid har jag skrivit i denna blogg men nu känner jag att det är dax att avsluta. Jag vill från mitt hjärta tacka alla er s...

Av Larsson - 9 juni 2012 22:00

  Hem till mig leder ingen motorväg. Nix, här pratar vi krokig grusväg. Och kör man grusväg så går det ju inte så fort och det är bra för då hinner man se vad som finns vid sidan av vägen. Som rådjur, harar och älgar t ex.   Men ibland får man ...

Av Larsson - 8 juni 2012 11:00

    - Tja! Kan du leken Tafatt? Det går ut på att du springer och vi ska jaga ifatt dej. Fast vi kör en i taget så att du ska ha en chans, he he he     - Du menar så här?       Sen blev det ett kutande och ett springande så de...

Av Larsson - 8 juni 2012 00:00

  "Mitt sommarloooov, vad jätteskönt mitt soooommarlov ska bli..."     Nu sjunger väl inte Grabbarna precis.  Och inte har de lov heller men glädjen de känner över att sommaren är här (det står det iaf i almanackan) det kan man inte ta mi...

Av Larsson - 7 juni 2012 14:00

  Först såg det ut...   så här.   I nästa minut (nåja, kanske inte bokstavligen då ;) såg det ut...     SÅ HÄR ! !     Ohh, vad det blev fint!   Toppar man dessutom med en vätte...   ja, då blir det ju helt makalöst...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Värdering


Skapa flashcards